Over

Pent = opgesloten

Penta = vijf

Atlon = contest

Vijf stappen, strijden om een mens te bevrijden. Dat is wat jij gaat doen!

Het verhaal achter A21 en de Pentatlon

A21 is een non-profit organisatie die gelooft dat wij samen een einde kunnen maken aan mensenhandel.

Mensenhandel is de snelst groeiende misdrijf die op dit moment plaatsvindt in de wereld. A21 is een wereldwijde organisatie. A21 Nederland is een strategische locatie en richt zich op bewustwording, preventie en voorlichting. Nederland is namelijk ook een land van herkomst, bestemming en doorvoer van vrouwen, kinderen en zelfs mannen die slachtoffer van mensenhandel zijn.

MM4 Events, organisator van de 4 Mijl van Emmen ondersteunt A21 wereldwijd. Samen willen wij een significante bijdrage leveren om dit onrecht te bestrijden en te gaan voor gerechtigheid. De vrijheid van duizenden mensen te bevorderen.

MM4 Events levert zelf ook een directe bijdrage aan preventie en voorlichting. Daarnaast ondersteunen wij A21 financieel. Elke deelnemer aan de Pentatlon loopt mee voor gerechtigheid.

Elk jaar worden veel meisjes uit arme gebieden in Bulgarije ‘verleid’ om naar Griekenland te komen. Ze komen hier naar toe voor een normalen baan, maar vallen vaak in de handen van mensenhandelaren om later terecht te komen in de seksindustrie. Maar er zijn ook meisjes uit west Europa die naar Griekeland komen voor een baan in de horeca, denken ze. De meisjes denken dat ze een fatsoenlijke baan hebben gevonden, als serveerster of schoonmaakster in een Grieks hotel en reizen naar Thessaloniki met hun eigen paspoort. Zodra ze in Griekenland aankomen, worden ze gepaaid en later door mensenhandelaars opgesloten in een breakhouse. De meisjes worden verkracht, bedreigd en gedwongen om met tientallen mannen seks te hebben, totdat ze gebroken en bereid zijn om dat wat hun handelaar van hen vraagt te doen.

Wanneer jij ervoor kiest om deel te nemen aan de Pentatlon, dan kies je ook voor het programma In her steps… dan volg jij het spoor van de meisjes die reizen naar Thessaloniki en komt de moderne slavernij wel heel dicht bij….

Historie

Dennis en Richard liepen in mei 2016 een halve marathon in Bulgarije/Griekenland voor Stichting A21. Hierdoor ontstond de gedachte om iets te organiseren voor gerechtigheid; een gerechtigheidsrun. Zo is de 4 Mijl van Emmen ontstaan; dé gerechtigheidsrun van Nederland. Hierna kwam al snel de vraag om een internationale run te organiseren voor gerechtigheid. In samenwerking met A21 is de Pentatlon tot stand gekomen.

‘Tijdens de Pentatlon lopen alle deelnemers voor mannen, vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn geworden van slavernij. We lopen voor mensen die zelf niet kunnen bewegen en zijn de stem voor degene die zelf zijn of haar stem niet kan laten horen. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen de handel in mensen, deze moderne slavernij, kunnen stoppen.’ Richard Klein'

‘Mensenhandel komt zelfs nu nog voor in Nederland. Ons land is vaak het land van herkomst, bestemming of doorvoer van vrouwen, kinderen en zelfs mannen die het slachtoffer van mensenhandel zijn. Met de Pentatlon en de 4 Mijl van Emmen proberen we om de bewustwording over moderne slavernij te vergroten en op deze manier samen de wereld te veranderen.' Dennis Blaak'